• 0 Tételek - 0,00 lei
    • Nincsenek termékek a kosárban.
THE SERIES FOR CHILDREN

Henry & The Good Dog

By SAVANNA WALKER

“Henry & The Good Dog” – A series of little books, intimate and grand, funny, searing and visionary.

Urikányban [románul: Uricani, korábban: Hobicaurikány] születtem, a Zsil-völgye legkisebb bányavárosában, Hunyad megyében, 1963. április 25-én. Tízéves koromban költöztünk vissza a tulajdonképpeni szülőfaluba, Atyhába [románul: Atia], Korond községbe, ahonnan szüleim származnak. Székelyudvarhelyen érettségiztem a mai Tamási Áron Gimnáziumban 1981-ben. Bár akkor a műszaki irányultság volt divatban [leszámítva a székely anyavárosban működő Pedagógiai Líceumot], mindvégig bölcsészkarra készültem, illetve a szépírás mestersége vonzott…

Simó márton
Recenziók

Olvasson a recenziók közül

"Simó Márton új regényét olvasva újra és újra azon kapom magam, hogy azt találgatom, Gerzson, a főhős vajon ő maga-e, vagy csak olyan, vagy nem is olyan, de mégis ő, esetleg olyan, és mégsem ő az ."

Száraz Miklós György

" A bozgor jó könyvnek ígérkezik: benne van egy adag első világháború, válogatott helyszínekkel, de nem válogatós halálveszedelemmel, benne van Kadácsfalva néhány sorsdöntő napja, amikor a románság többségiként veszi át a hatalmat Erdélyben"

Cseke Gábor

/ Reporter

" Zseniális címei vannak Simó Mártonnak! A korábban, az Erdélyi Műhely Könyvek kiadásában megjelent trilógia a bozgor névre hallgat. Ezek nemcsak ön­magukban hangzanak jól, s nemcsak könyvcímnek alkalmasak, hanem egyben ta­lá­ló kulcsszavak is. Képesek arra, hogy kifejezzék helyzetét, életérzését, múltját annak a népcsoportnak, melyről Simó következetesen ír"

Gergely Tamás

/ Író
Könyv áruház

Ezek is tetszeni fognak

Like This Series Books?

Share now

Henry & The Good Dog

By SAVANNA WALKER